Талибаните са ликвидирали Министерството на жените в Афганистан, съобщават местни медии, цитирани

...
Талибаните са ликвидирали Министерството на жените в Афганистан, съобщават местни медии, цитирани
Коментари Харесай

Нравствена полиция ще налага благопристойно поведение в Афганистан

Талибаните са ликвидирали Министерството на жените в Афганистан, оповестяват локални медии, представени от " ". На негово място е основан нов орган, който ще извършва функционалностите на ислямска " нравствена полиция ".

Според информацията сутринта в петък талибани те са премахнали табелата с предходното име от постройката на министерството и вместо нея окачили „ Amr be maaruf wa nahi az munkar “ („ налагане на благопристойното и възбрана на неоправдателното “) - името на орган, съществувал през 1996-2001 година, когато талибани те бяха на власт в Афганистан.

През последните дни чиновниците на министерството не са били допускани до работното им място, като са сложили засилена защита пред постройката на ведомството.

Министерството на въпросите на дамите беше основано в Афганистан през декември 2001 година, тъкмо откакто талибани те бяха изгонени от Кабул и изгубиха надзор над огромна част от страната. Ведомството се занимаваше с въпросите за даване на равни права на дамите и мъжете в афганистанското общество, по-специално за обучение, медицина, както и за присъединяване в решаването на държавни въпроси.

Amr be maaruf wa nahi az munkar през 1996-2001 година бе един от репресивните и наказателни органи на талибани те, който изпълняваше тогава функционалностите на ислямската „ нравствена полиция “, която постоянно е употребила принуждение над популацията.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР